Webshop koppelen aan website

Webshop koppelen aan website

Je hebt een geweldige website gebouwd om je bedrijf of passie te promoten, maar nu wil je ook producten online gaan verkopen. Het koppelen van een webshop aan je website kan een slimme zet zijn om je inkomsten te vergroten en een breder publiek te bereiken.

Wat is een webshop en waarom zou je er een willen?

Een webshop is een online winkel waar je producten kunt aanbieden en verkopen aan potentiële klanten. Het kan variëren van een kleine winkel met enkele items tot een uitgebreide e-commerce site met honderden producten. Hier zijn een paar redenen waarom je een webshop aan je website zou willen toevoegen:

 1. Een webshop geeft je de mogelijkheid om producten te verkopen en direct geld te verdienen via je website, waardoor je inkomsten kunnen stijgen.
 2. Door je producten online beschikbaar te stellen, kun je een veel breder publiek bereiken dan alleen de mensen die fysiek naar je winkel kunnen komen.
 3. Klanten kunnen op elk gewenst moment online winkelen, wat hen gemak en flexibiliteit biedt.
 4. Het runnen van een online winkel kan vaak kosteneffectiever zijn dan het beheren van een fysieke winkelruimte.

Nu je begrijpt waarom een webshop koppelen aan website een waardevolle aanvulling kan zijn, laten we eens kijken hoe je dit kunt realiseren.

Stap 1: Kies een geschikt e-commerce platform

Het eerste wat je moet doen is beslissen welk e-commerce platform het beste bij je past. Er zijn verschillende populaire opties beschikbaar, zoals WooCommerce, Shopify, BigCommerce en Magento. Hier zijn enkele overwegingen om te helpen bij je keuze:

 • Sommige platformen zijn gratis, terwijl andere maandelijkse kosten met zich meebrengen. Kies een platform dat binnen je budget past.
 • Controleer of het platform de functies biedt die je nodig hebt, zoals productbeheer, betalingsverwerking en voorraadbeheer.
 • Als beginner wil je waarschijnlijk een platform dat gemakkelijk te gebruiken en te beheren is.
 • Overweeg of het platform de mogelijkheid biedt om te groeien naarmate je bedrijf groeit.

Stap 2: Installeer en configureer je e-commerce platform

Nadat je een e-commerce platform hebt gekozen, is het tijd om het te installeren en configureren. Meestal bieden deze platformen gedetailleerde installatie-instructies en documentatie om je te begeleiden. Hier zijn enkele veelvoorkomende stappen die je moet volgen:

 • Zorg ervoor dat je een domeinnaam hebt voor je webshop. Dit kan een aparte domeinnaam zijn of een subdomein van je bestaande website.
 • Kies een hostingprovider die compatibel is met je e-commerce platform en installeer het platform op je server.
 • Volg de instructies om je e-commerce platform basisconfiguratie te voltooien. Dit omvat het instellen van valuta, belastingen, verzendmethoden en andere essentiële instellingen.
 • Kies een geschikt thema voor je webshop en pas het aan om bij de stijl van je website te passen.

Stap 3: Voeg producten toe aan je webshop

Nu je e-commerce platform is geïnstalleerd en geconfigureerd, is het tijd om je producten toe te voegen aan je webshop. Afhankelijk van het platform dat je hebt gekozen, kan dit proces enigszins variëren, maar hier zijn de algemene stappen:

 • Voeg productinformatie toe, zoals naam, beschrijving, prijs en afbeeldingen.
 • Organiseer je producten in categorieën om het voor klanten gemakkelijker te maken om te navigeren.
 • Stel in of je beperkte voorraad hebt en configureer meldingen voor lage voorraadniveaus.
 • Stel betalingsopties in, zoals creditcards, PayPal en andere online betalingsmogelijkheden.

Stap 4: Integreer je webshop met je website

Nu je producten zijn toegevoegd aan je webshop, is het tijd om je webshop te integreren met je bestaande website. Hier zijn enkele manieren om dit te doen:

 • Voeg een link naar je webshop toe aan het hoofdmenu van je website, zodat bezoekers gemakkelijk kunnen navigeren.
 • Je kunt ook producten of zelfs je volledige webshop op specifieke pagina’s van je website inbedden. Dit kan met behulp van HTML-code of integratiepluggins die worden aangeboden door je e-commerce platform.
 • Zorg ervoor dat de webshop naadloos aansluit bij het ontwerp en de branding van je website, zodat het er consistent uitziet voor je bezoekers.

Stap 5: Test en optimaliseer je webshop

Voordat je je webshop voor het grote publiek opent, is het belangrijk om grondig te testen en eventuele problemen op te lossen. Test alle aspecten van je webshop, waaronder het winkelwagentje, betalingen en het algehele gebruikerservaring.

Optimaliseer ook je webshop voor zoekmachines (SEO) om ervoor te zorgen dat mensen je producten kunnen vinden via zoekmachines zoals Google. Gebruik relevante zoekwoorden en zorg voor goede productbeschrijvingen.

Stap 6: Lancering en promotie

Nadat je webshop is getest en geoptimaliseerd, is het tijd om deze te lanceren. Maak aankondigingen op je sociale media-accounts, stuur e-mailmeldingen naar je klantenbestand en promoot je nieuwe webshop op je website.

Overweeg ook om advertenties te plaatsen op platforms zoals Facebook of Google om meer verkeer naar je webshop te genereren.

Webshop koppelen aan website
Schuiven naar boven